Elektronički identitet

AAI@EduHr je autentikacijska i autorizacijska infrastruktura sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj. Sustav AAI@EduHr tehnički je realiziran uporabom distribuiranih LDAP imenika (engl. Lightweight Directory Access Protocol).
Svaka ustanova iz sustava Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta koja je uključena u sustav AAI@EduHr kao matična ustanova ima vlastiti LDAP imenik u kojemu su pohranjeni elektronički identiteti korisnika iz te ustanove. Detalje možete doznajte ovdje.
Za upite molimo da se javite se na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 

Preuzimanjem podatka prihvaćate Odluku o prihvatljivom korištenju CARNet mreže.


Sustav AAI@EduHr u produkcijskom je radu od 1. ožujka 2006. godine, a brigu o održavanju središnjih usluga kao i daljnjem razvoju te koordinaciji rada cjelokupnog sustava MZOS je povjerilo Sveučilišnom računskom centru - Srcu http://www.srce.unizg.hr/. Temeljem zaključka MZOS-a o prihvaćanju Temeljnih načela Autentikacijske i autorizacijske infrastrukture znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj donesen je Pravilnik o ustroju Autentikacijske i autorizacijske infrastrukture znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

Fakultet zdravstvenih studija u Rijeci temeljem Zahtjeva za otvaranjem/izmjenama elektroničkog identiteta, AAI@EduHr dodjeljuje elektronički identitet studentima, djelatnicima te suradnicima Fakulteta. AAI@EduHr korisnički račun otvara CARNet koordinator ustanove prema ispunjenom Zahtjevu temeljem kojeg korisnik dobiva pristupne podatke. Nakon otvaranja elektroničkog identiteta preporučuje se promjena dobivene zaporke koju možete izmijeniti na adresi u nastavku http://www.uniri.hr/ldap/. Poželjno je da zaporka sadrži brojčanu i znakovnu vrijednost. 
Koristeći elektronički identitet kroz sustav AAI@EduHr (korisničko ime i zaporku), omogućen Vam je pristup mnogobrojnim servisima poput:
 
CARNet-a - pristup internetu
Mudri-a,
SSP-a (SharePoint Portal-a)
StuDOM-a
On-line prijave na tečajeve Srca
CARNet LMS (sustav za udaljeno učenje)
CARNet: Media on Demand (sustav za produkciju višemedijskih sadržaja)
Centar za ONLINE BAZE PODATAKA
MojOblak
Office 365
FileSender
Libar
Merlin i mnogih dr.

Zahtjev za otvaranjem/izmjenama elektroničkog identiteta

Primjer AAI@EduHr korisničkog računa

Upute za prijavu na Gmail poslužitelj sa AAI@EduHr podatcima

Izjava o korištenju tablet uređaja

Uputa o korištenju tablet uređaja

Eduroam upute

Pravilnik o dodjeljivanju AAI@EduHr Elektroničkih identiteta


Za dodatne upite molimo da se javite se na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.