Upozorenje

Informatička potpora

AAI@EduHr je autentikacijska i autorizacijska infrastruktura sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj. Sustav AAI@EduHr tehnički je realiziran uporabom distribuiranih LDAP imenika (engl. Lightweight Directory Access Protocol).
Svaka ustanova iz sustava Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta koja je uključena u sustav AAI@EduHr kao matična ustanova ima vlastiti LDAP imenik u kojemu su pohranjeni elektronički identiteti korisnika iz te ustanove. Detalje možete doznajte ovdje.
 

Preuzimanjem podatka prihvaćate Odluku o prihvatljivom korištenju CARNet mreže.


Sustav AAI@EduHr u produkcijskom je radu od 1. ožujka 2006. godine, a brigu o održavanju središnjih usluga kao i daljnjem razvoju te koordinaciji rada cjelokupnog sustava MZOS je povjerilo Sveučilišnom računskom centru - Srcu http://www.srce.unizg.hr/. Temeljem zaključka MZOS-a o prihvaćanju Temeljnih načela Autentikacijske i autorizacijske infrastrukture znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj donesen je Pravilnik o ustroju Autentikacijske i autorizacijske infrastrukture znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

Elektronički identitet iz sustava AAI@EduHr je važna imovina koju članu akademske i istraživačke zajednice osobno dodjeljuje njegova matična ustanova. Elektronički identitet nije "korisnički račun" koji se koristi za neku pojedinu uslugu, nego omogućava pristup velikom broju različitih usluga različitih davatelja usluga. Elektronički identitet često omogućava vlasniku identiteta da pristupa i svojim osobnim podacima i da ostvaruje različita materijalna prava. Zbog svega navedenog elektronički identitet treba koristiti isključivo osobno, ne ga davati drugim osobama i pozorno ga čuvati od svake neovlaštene uporabe.


Fakultet zdravstvenih studija u Rijeci temeljem Zahtjeva za otvaranjem/izmjenama elektroničkog identiteta, AAI@EduHr dodjeljuje elektronički identitet studentima, djelatnicima te suradnicima Fakulteta. AAI@EduHr korisnički račun otvara CARNet koordinator ustanove prema ispunjenom Zahtjevu temeljem kojeg korisnik dobiva pristupne podatke. Nakon otvaranja elektroničkog identiteta preporučuje se promjena dobivene zaporke koju možete izmijeniti na adresi u nastavku http://www.uniri.hr/ldap/. Poželjno je da zaporka sadrži brojčanu i znakovnu vrijednost. 
Koristeći elektronički identitet kroz sustav AAI@EduHr (korisničko ime i zaporku), omogućen Vam je pristup mnogobrojnim servisima poput:
 
CARNet-a - pristup internetu
Mudri-a,
SSP-a (SharePoint Portal-a)
StuDOM-a
On-line prijave na tečajeve Srca, prijava na tečaj
CARNet LMS (sustav za udaljeno učenje)
CARNet: Media on Demand (sustav za produkciju višemedijskih sadržaja)
Centar za ONLINE BAZE PODATAKA
MojOblak
Office 365
FileSender
Libar
Merlin i mnogih dr.

Upute i zahtjevi

Zahtjev za otvaranjem/izmjenama elektroničkog identiteta

Primjer AAI@EduHr korisničkog računa

Upute za prijavu na Gmail poslužitelj sa AAI@EduHr podatcima

Kratke upute za korištene TurningPoint tokena

Upute za pametnu ploču

Eduroam upute

Pravilnik o dodjeljivanju AAI@EduHr Elektroničkih identiteta

Pravilnik o sigurnosti informacijskih sustava


Za dodatne upite molimo da se javite se na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
               
 
.